Koordinatörlüğümüz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2022 yılında; teknoloji yarışmalarına öğrencilerin bireysel veya takım olarak proje geliştirmelerine teşvik amaçlı kurulmuştur. Teknolojiye dayalı çözümler üretebilen, küresel düzeyde rekabet edebilen, sürdürülebilir ve toplumsal değer yaratan projelerin üretilebilmesini hedeflemektedir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin azmi, bilgi birikimi ve teknolojiye olan tutkusu, TEKNOFEST yarışmalarında muazzam bir başarı öyküsüne dönüştü. Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden oluşan takımları, ilki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen farklı kategorilerde ön elemeleri geçerek TEKNOFEST yarışmaları finallerinde boy gösterdi. Bu başarı hikayeleri, öğrencilerin bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği üstün yeteneklerle başlıyor. Akademik danışmanların rehberliğinde, çeşitli fen ve mühendislik dallarında farklı disiplinlerden gelen öğrencilerden oluşan takımlar, ulusal ve uluslararası arenada kendilerini kanıtlama fırsatı buldular.

Öğrencilerin katıldığı kategorilere baktığımızda, İnsansız Hava Araçları (İHA), Elektrikli Araç Yarışları, Uçan Araba ve Sosyal İnovasyon gibi geniş bir yelpazede mücadele verildiğini görüyoruz. Bu genç mühendislerin yetenekleri, Uluslararası İHA Yarışması’nda Sabit Kanat Kategorisinde ZAFER TAKIMI’nın gösterdiği üstün performansla somutlaşıyor. Aynı zamanda, Elektrikli Araç Yarışları’nda AKÜMOBİL ve GÖKBÖRÜ takımlarının başarıları, Sosyal İnovasyon kategorisinde AküBioTek takımımızın başarısı sadece üniversiteyi değil, aynı zamanda Türkiye’yi uluslararası platformlarda üstün temsil etme başarısını gözler önüne seriyor.

Bununla birlikte 2022 ve 2023 yıllarında, TEKNOFEST’in farklı kategorilerinde boy gösteren çeşitli takımlar, büyük bir atılım yapmıştır. İnsanlık Yararına Teknoloji, Biyoteknoloji ve İnovasyon, Uçan Araba gibi kategorilerde de finallere kalmayı başaran takımlarımız, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bilimsel ve teknolojik alandaki çeşitliliğini ve üst düzeydeki eğitim kalitesini gözler önüne sermiştir.

Bu başarı hikayeleri, sadece teknolojik başarıları değil, aynı zamanda ekip ruhu, öğrenci-akademisyen iş birliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bilimsel vizyonunu vurgulayan bir destan. Geleceğin liderleri, bu başarı hikayesinden ilham alarak, sadece üniversite sınırlarını aşmakla kalmayıp, dünya çapında etki yaratma potansiyellerini göstermiştir.

11 Kasım 2023, Cumartesi 199 kez görüntülendi