Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri, 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında Körfez Yarış Pistinde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarını 15. olarak tamamlamayı başardı. AKÜ öğrencileri aynı zamanda “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik” ödülüne de layık görüldü.

TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılan toplam 227 takımdan sadece 56 takım pistte yarışmak üzere çağırıldı. İki aşamalı elemeden sonra Körfez pistinde yarışmaya hak kazanan takımlar arasında AKÜ’den akademik danışmanlığını Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun yürüttüğü Elektrik Kulübü, Elektrik Mühendisliği Öğretim Görevlisi Ahmet Kaysal’ın akademik sorumluluğunda olan Elektrik Kulübü AKÜMOBİL takımının tasarladığı ve ürettiği “FRİG VEGA” ile yer aldı.

28 Mart 2024, Perşembe 30 kez görüntülendi