Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) AküBioTek takımı 2023 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji  festivali “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon” kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başardı. Öğr. Gör. Tamer Aslan danışmanlığında tamamı Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi olan AküBioTek takımı TEKNOFEST 2023 yarışmalarında sosyal inovasyon kategorisinde Türkiye birincisi olarak 40 bin TL’lik para ödülü aldı.

AküBioTek, Öğr. Gör. Tamer Aslan danışmanlığında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri Yağmur Kömürcü ve Dilek Sağlam ile birlikte 2022 yılında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde kuruldu. Aslan, AküBioTek’in  “Temiz ve içilebilir su herkesin hakkı” sloganıyla yola çıkan takım üyelerinin içme suyu depolarında tespit ettikleri bir sorundan yola çıkarak projelerini geliştirdiklerini belirterek, “Takımımız geliştirdikleri prototip ile depolardaki suyun daima içilebilir kalmasını sağlamayı hedeflediler” dedi.

28 Mart 2024, Perşembe 41 kez görüntülendi