AküMobil Takımı 2014 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Kulübü bünyesinde kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana dinamik kadrosu sayesinde birçok projede yer almıştır.

2014 yılında TÜBİTAK Elektrikli Otomobil yarışlarına katılan Akümobil takımı geliştirilen elektronik diferansiyel, telemetri ve batarya yönetim sistemi sayesinde ikinci kez katıldığı yarışta araç, TÜBİTAK tarafından Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

2015 yılında TÜBİTAK “Alternatif Enerjili Araç Yarışları”nda tamamen kendi tasarımları olan; elektronik diferansiyel, telemetri ve batarya yönetim sistemleri ile “Yerli Ürün Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.TÜBİTAK yarışlarında “Elektrikli Araçlar” kategorisinde 4 üniversitenin aracının sergilenmek üzere davet edildiği etkinlikte AKÜ’nün aracı “en düşük maliyete sahip yerli araç” olma özelliği ile dikkatleri üzerinde topladı.

2020 yılında TÜBİTAK Eficciency Challange yarışlarına katılan Akümobil takımının, Akademik Danışman Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu ve akademik sorumlu Öğr. Gör. Ahmet Kaysal nezaretinde yaptığı araç, ana kategoride 2 elektronik ekipmandan batarya yönetim sistemi ve yerleşik şarj ünitesi, alt kategoride ise araç kontrol sistemi ve telemetri sistemi TÜBİTAK tarafından yerli tasarım olarak kabul edildi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Akümobil Takımının tasarladığı elektrikli araç, 117 takım arasından ilk 15 takım arasına girdi.

28 Aralık 2023, Perşembe 20 kez görüntülendi